Bel Ons Nu: 085 8888 600
Reserveer een Proefles!

Motorrijbewijs Halen

Om een motorrijbewijs te halen in Breda moet je eerst motorrijlessen nemen om alle technieken van het motorrijden onder de knie te krijgen. Deze kun je nemen bij een rijschool die ook lessen aanbied voor het behalen van je motor rijbewijs.

motorrijbewijs

Motor Rijbewijs A

Het rijbewijs wat je moet halen om een motor te rijden is rijbewijs A. Deze is dan weer onderverdeeld in drie categorieën. Namelijk: A, A1 en A2.

Hieronder zie je waar deze categorieen voor staan:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben.
    Met ingang van 31 december 2013 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/motorrijbewijs-rijbewijs-a1-a2-a

De vrijheid van een motorrijbewijs in Breda

Als je één van de gelukkige mensen bent die in het bezit is van een motorrijbewijs. Dan kun je genieten van de enorme vrijheid die motorrijders ervaren bij het motorrijden. De buitenwegen rondom Breda zijn daar perfect voor en natuurlijk ook het centrum op een zonnige dag is een perfecte plek om lekker om je motor rond te cruisen.

Lees verder over: motorrijlessen Breda

 

Reserveer je eerste rijles. Wij bellen je terug.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Google Map